EKONOMIKSI MENAXHERIAL PDF

August 25, 2020 0 By admin

Mesimecom · @mesime24com. Kosova. mesimecom. Joined July Tweets. © Twitter; About · Help Center · Terms · Privacy. Ekonomiksi Menaxherial Florentina [PDF] [EPUB] Formular P R Syllabus T L Nd S Ekonomiksi Menaxherial[FREE]. Book file PDF easily for everyone and every device. You can download and.

Author: Mezil Mazugul
Country: Bermuda
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 9 February 2008
Pages: 248
PDF File Size: 10.44 Mb
ePub File Size: 13.64 Mb
ISBN: 636-2-20833-707-3
Downloads: 9345
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kazragis

Kontabiliteti Menaxherial k5 Download Report. Published on Apr View 91 Download 6. Malli i prodhuar sht i prekshm dhe mund t magazinohet. Nj shrbim karakterizohet nga natyra e tij e paprekshme. Ai nuk mund t ndahet nga klienti dhe nuk mund t futet n stoqe.

Ksaj i referohemi si sistemi i vendosjes s kostos pr punn. Ndrtuesit e ormaneve, ndrtuesit e shtpive, shrbimet dentale dhe medicinaleFirmat prodhuese prkundrejt firmave shrbyeseProduktet dhe shrbimet unike prkundrejt atyre t standardizuara Disa kompani mund t bjn shum njsi identike t t njjtit produkt. Duke qen se njsit jan t njjta, kostot e do njsie jan gjithashtu t njjta. Ksaj i referohemi si sistemi i caktimit t kostos sipas procesit.

Ushqimi, cimento, derivatet e nafts dhe prodhimet kimikeNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostosMarrdhnia e akumulimit, e matjes dhe e ngarkimit t kostos2The cost accounting system must satisfy the needs for cost accumulation, cost measurement and cost assignment.

Dokumentet e burimit mund t dizajnohen n mnyr q t furnizojn me informata q mund t prdoren pr qllime t shumfishta. Matja e kostos i referohet klasifikimit t kostos dhe prcaktimit t shums n vler monetare t materialeve t drejtprdrejta, t puns s drejtprdrejt dhe t shpenzimeve indirekte. Metodat e matjes s kostos: Caktimi aktual i kostosCaktimi normal i kostosNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostos Ngarkimi i kostos ndodh pasi q kostot t jen akumuluar dhe matur.

Totali menaxgerial kostove t prodhimit t njsive pjestohet me numrin e njsive pr t prcaktuar koston pr njsi. Kostot pr njsi n firmat prodhuese prdoren pr: Prcaktimin e profitabilitetit Prcaktimin e fizibilitetit t shrbimeve t rejaNdrtimi i sistemit t ekonomiisi t kostos Kosto pr njsi prbhet nga materialet e drejtprdrejta2 puna e drejtprdrejt shpenzimet indirektet vzhgueshme pr njsiShpenzimet indirekte aplikohen duke prdorur nj norm t paracaktuar t bazuar n shpenzimet indirekte t buxhetuara dhe kohn e buxhetuar t nxitsit.

  CINDA WILLIAMS CHIMA DEMON KING PDF

Faktort nxits m t prdorur prfshijn: Ort e puns s drejtprdrejt3. Vlera monetare e puns s drejtprdrejt 4.

Ort e makineris 5. Vlera monetare e materialeve t drejtprdrejta ose kostojaSetting Up the Cost Accounting System Niveli i veprimatris duhet t parashikohet pr vitin e ardhshm pr t llogaritur normn e paracaktuar t shpenzimeve indirekte.

Ekonomiksi Menaxherial Florentina Xhelili.rar.iso

Katr matset e nivelit t veprimtaris: Prshkrim i prgjithshmVshtrim i prgjithshm i sistemit t caktimit t kostos3Firmat q veprojn n industrit e puns me porosi, prodhojn nj shumllojshmri produktesh ose punsh, q jan zakonisht krejt t dallueshme nga njra-tjetra.

Kostot akumulohen sipas puns n nj sistem t prodhimit me porosi.

Secila pun dokumentohet n nj formular t kostos s puns me porosi. Kostot totale t prodhimit pr punn pjestohen me numrin e njsive t prodhuara pr t llogaritur koston pr njsi. Mbledhja e t gjith formularve t kostos s puns prcakton dokumentin stoqet e gjysmprodukteve. Prshkrim i prgjithshmFormulari i kostos pr punt me porosiSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: Prshkrim i prgjithshmFormulari i krkess s materialeveSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: Prshkrim i prgjithshm Karta e kohsSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: Prshkrim i prgjithshm3Punve u ngarkohen kosto indirekte me nj norm t paracaktuar t shpenzimeve indirekte.

Shuma aktuale e nxitsit t prdorur duhet t mblidhet dhe regjistrohet. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos s materialeve t drejtprdrejta.

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos s puns s drejtprdrejta. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos indirekte.

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosFormulari i kostos pr punn me porosi t prfunduar. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s rkonomiksi e rrjedhs s kostos pr mallrat e prfunduara.

  JOHN SCURA BATTLE HYMN PDF

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e menaxhedial s kostos pr mallrat e prfunduara. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosRaporti i kostos s mallrave t shituraCaktimi i kostos pr punn me porosi: Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostos4Prmbledhja e rrjedhjes s kostove t prodhimit pr kompanin All SignsCaktimi i kostos pr punn me porosi: Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPasqyra e t ArdhuraveCaktimi i kostos pr punn me porosi: Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosKostot dhe veprimtaria e shpenzimeve indirekte t departamentit5Norma e shp.

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosT dhnat e prodhimit pr punn 23 dhe Shpenzimet indirekte t puns Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosShpenzimet indirekte t ngarkuara duke prdorur shum faktor nxitsDepartment AShpenzimet indirekte Faktori nxits i kostos Norma e mbulimit t kostos pr depart. Shpenzime indirekte t puns Ushtrime nga kontabiliteti menaxherial Documents. Hyrje n Kontabilitetin Menaxherial dhe mjedisi? Kontabiliteti Menaxherial Pjesa e pare MSc.

Kontabiliteti Menaxherial k5

Prdorimi i njohurive financiare pr t marr vendime t Kontabiliteti Menaxherial Monitorimi i Performancs s Biznesit Nga mbajtja e shenimeve drejt zgjidhjes s problemeve Kontabiliteti menaxherial strategjik Documents.

Kontabiliteti Menaxherial Menaxhreial – scaak. Krkesa vjetore e kompanis pr Produktin Alfa sht 50, njsi. Ilir Kapaj Ekonomiksi Menaxherial Kontabiliteti menaxherial perkufizohet si nje proces identifikimi, matjeakumulimi, analizimi, pergatitjeinterpretimi dhe komunikimi te informacionit financiare Ligjrata Ushtrime – Vijimi i ligjratave Documents.

Kontabiliteti Menaxherial k5

Kosto e produktit t ksaj pjese jan: Rishikim i Java e parJava e par -? Kontabiliteti menaxherial kundrejt kontabilitetit financiar Nj kosto direkte sht ajo kosto e cila mund t evidentohet Documents. Kompania prdor sistemin standard variabil marxhinal t kostove dhe